شرکت بازرگانی همراهان پیشرو تجارت

   

پسته


گیاهان سرمنشا زنجیره غذایی حیات بر روی کره زمین و به عنوان ثروت ملی هر کشور محسوب می‌شوند.پسته یکی از گیاهان مهم در تیره پسته سانان (Anacardiaceae) است. تیره پسته سانان با حدود ۶۰ جنس و ۶۰۰ گونه ، تیره‌ای مهم در بین گیاهان می‌باشد. پسته، دانه میوه از درخت پسته است.

درخت پسته اولین بار در ترکیه و ایران یافت شد. در آن زمان، پسته غذای اشراف بود. در سال های بعد، فقط در جشن ها و مهمانی ها مصرف می شد. بعدها در انواع دسرها، شیرینی ها، بستنی و حتی به عنوان اشتها آور خورده می شد. این دانه، به خاطر شکل ظاهریش به نام “آجیل خندان” معروف شد. پسته به صورت خودرو در شمال شرقی ایران و آسیای مرکزی و افغانستان وجود دارد.

گمان می رود پسته از ۳-۴هزار سال پیش در ایران وجود داشته و به صورت گیاهی اهلی درآمده است. پسته از مهم ترین اقلام صادراتی ایران به شمار می رود و ۲۳% از ارزش کل صادرات ایران را تشکیل می دهد. بهترین نوع پسته ایران در شهرهای کرمان، رفسنجان و دامغان تولید می شود.

 

گونه های مختلف پسته ایران:


1.  پسته احمدی اقایی که به این اسم تجاری معروف گشته و دارای شکل لوزی و به رنگ قرمز است.

2.  پسته فندقی یا اوحدی که به این اسم تجاری شناخته می شود و دارای فرمی لوزی شکل است.

3.  پسته کله قوچی که خیلی ضخیم و بزرگ است.

4.  پسته اکبری دارای شکل لوزی ممتد و بهترین نوع پسته ایران بشمار می رود و از نظر تجاری گران قیمت ترین پسته است.


خواص پسته


صد گرم مغز پسته مواد زیر موجود است :
آب                      ۵/۲ گرم
پروتئین                ۲۰ گرم
مواد چرب             ۵۴ گرم
مواد نشاسته ای    ۱۵ گرم
کلسیم                ۱۳۰ میلی گرم
فسفر                 ۵۰۰ میلی گرم
آهن                   ۷/۵ میلی گرم
پتاسیم              ۹۵۰ میلی گرم
ویتامین آ            ۲۳۰ واحد
ویتامین ب ۱        ۰/۷ میلی گرم
ویتامین ب ۳        ۱/۵ میلی گرم

پسته بعلت داشتن آهن خون ساز است و آنهائیکه مبتلا به کم خونی هستند باید حتما روزانه  مقدایری پسته بخورند. خوردن پسته نیروی جنسی و مغز و ذهن را تقویت می کند. برای آرامش قلب و آرام کردن اعصاب مفید است و برای باز کردن مجاری کبد مصرف پسته توصیه می شود. پسته معده را  تقویت می کند برای تسکین سرفه مفید است، اسهال معمولی و اسهال خونی  را درمان می کند.

جوشانده پوست و برگ درخت پسته برای رفع درد و خارش مقعد مفید است. پسته پوست سبز پسته تازه از نظر طب قدیم ایران  سرد و خشک است و دارای خواص زیر می باشد:

برای رنگرزی بکار می رود. بهترین دارو رای رفع بوی بد دهان موثر است. جویدن آن باعث التیام زخم های داخل دهان می شود. برای استحکام لثه آنرا روی لثه بمالید و یا بجوید . دم کرده  پوست سبز پسته حالت دل بهم خوردگی و استفراغ را از بین می برد. دم کرده آن برای رفع اسهال مفید است. برای رفع سکسکه پوست سبزپسته را دم کنید و یک فنجان از  آنرا بنوشید. پسته پوست سفید پسته برای بواسیر و بیرون زدنمقعد مفید است . برای درمان این  بیماری باید پوست سفید پسته  را در  آب بجوشانید و آنرا داخل لگنی بریزید وشخصی را که این بیماری را درد برای چند دقیقه در آن بنشیند . باعث تسکین درد و تخفیف بیماری می شود.


پسته و فواید آن


1.  پسته در  مقایسه با دیگر آجیل ها، مقدار کمی کالری دارد. بدون کلسترول می باشد و  دارای مقدار کمی چربی اشباع شده می باشد. چربی یک منبع انرژی  می باشد و  کمک به جذب ویتامین های A, E, D و K می کند. پس پسته از آن جایی که دارای چربی است ، این امر مهم را نیز انجام می دهد.

2.  یکی از بهترین منابع پروتئین گیاهی می باشد.

3.  پسته از آنجایی که دارای مقدار زیادی چربی غیراشباع و پروتئین می باشد، لذا نباید بیشتر از ۱۸ گرم در هفته مصرف شود.

4.  پسته دارای مقدار زیادی فیبر می باشد. فیبر به  هضم مواد غذایی کمک می کند، کلسترول و  قند خون را تنظیم می کند.

5.  پسته در بین گروه آجیل ها، یکی از بهترین منابع پتاسیم می باشد. پتاسیم ۱ عدد پسته برابر پتاسیم ۱ عدد پرتقال است. مقدار پتاسیم در ۲ عدد پسته بیشتر از ۱ عدد موز می باشد. پتاسیم موجود در پسته، به تعادل مایعات بدن کمک می کند، ضربان قلب را تنظیم می کند و برای کاهش فشار خون نیز بسیار مفید می باشد.

6.  پسته دارای فسفر می باشد و در ساخت استخوان ها و دندان ها شرکت می کند، مانع خستگی و ضعف می گردد و برای تقویت عضلات بدن مفید می باشد.

7.  پسته، مقداری منیزیم نیز دارد که یکی از مهم ترین عناصر معدنی برای تبدیل غذا به انرژی می باشد، ضربان قلب راتنظیم می کند و از گرفتگی عضلات جلوگیری می کند.

8. آهن موجود در پسته، برای سرگیجه، خستگی، رنگ پریدگی و کم خونی مفید است.

9.  روی موجود در پسته برای تقویت پوست، مو و ناخن بسیار مهم است.

10.  پسته دارای ویتامین های B6 ، B1 و E می باشد. ویتامین B6 کمک به سوخت و ساز پروتئین می کند و در جذب مواد غذایی نیز نقش دارد. ویتامین B1 باعث افزایش انرژی، تقویت سلول های عصبی و متعادل کردن اشتها می شود.

11.  در بین آجیل ها، پسته دارای بیشترین آنتی اکسیدان می باشد. همان طور که می دانید ویتامین E جزو گروه آنتی اکسیدان ها می باشد و تقویت سیستم ایمنی بدن، سلامت چشم و جلوگیری از خستگی و استرس و نیز جلوگیری از تخریب سلول ها را بر عهده دارد.

12.  پسته نیز مانند دیگر دانه ها، از بیماری های قلبی جلوگیری می کند. به خاطر وجود چربی های غیر اشباع، می تواند مقدار کلسترول خون را پایین بیاورد.

13.  پسته باعث عملکرد درست مغز می شود و شخص را آرام می کند.

14.  این آجیل می تواند مانع پیشرفت بیماری های مزمن از قبیل سرطان گردد.

15.  مطالعات نشان داده است؛ پسته می تواند مقدار کلسترول خوب خون(HDL) را بالا ببرد و درعین حال مقدار کلسترول بد خون(LDL ) و تری گلیسیرید را پایین بیاورد.

16.  پودر پسته، درمان کننده دندان درد می باشد.

17.  پسته تغییری در فشار خون و افزایش وزن انجام نمی دهد اما به خاطر کاری بالایی که دارد، به عنوان یک میان وعده پرکالری شمرده می شود و نباید زیاد مصرف شود. برای کاهش نمک و چربی در رژیم غذایی، باید از خوردن پسته بو داده و شور خودداری کنید.

18.  لازم به ذکر است که، ۲۸ گرم پسته، بیشتر از ۱۰ درصد نیاز بدن به فیبر غذایی، ویتامینB6، ویتامین B1، منیزیم و فسفر را تامین می کند.

 

فواید پسته برای قلب


پسته از آجیل های غنی و سرشار از عناصر سالم و  مفید برای قلب به شمار می آید و دارای  فیبر و اسید های چرب و سالم ، پتاسیم ، پروتئین ، منیزیم و ویتامین K و برخی از ترکیب های غذایی دیگر است . پسته دارای دو رنگ سبز و ارغوانی مرکب از آنتی اکسیدان های لوتین و انتو سیاتین است . بسیاری از مطالعات نقش پسته را در سلامت قلب و مقاومت آن در برابر عفونت ها و تنظیم میزان قند خون و چه بسا تنظیم  وزن بدن و میزان اسید های چرب امگا ۳ و کلسترول خون نشان داده است. در یک پزوهش جهانی که در سال ۲۰۰۷ انجام شد دانشمندان نقش پسته را در کاهش چربی و کلسترول بد خون مورد تایید قرا ر دادند که از مهمترین عوامل خطر ابتلا به بیماری های قلبی است. کلسترول بد خون LDL باعث تجمع چربی در دیواره رگ ها می شود که بعدا باعث مشکلات قلبی می گردد. و آنتی اکسیدان های موجود در پسته مانند گاما وتوکوفرول که یکی از انواع ویتامین E، لوتئین و بتا کاروتن است در بدن به ویتامین  تبدیل می شود و باعث کاهش رسوب پلاک در دیواره رگها می گردد.


فایده پسته برای روده بزرگ


یک  پژوهش که در  نوع خود اولین کار پژوهشی به  شمار می رود و  در سال ۲۰۱۲ توسط  پژوهشگران مرکز بیلتسفیل در مریلند انجام شد، نشان می دهد خوردن منظم پسته به طور متوسط ممکن است تاثیر مثبتی بر باکتری دستگاه گوارش داشته باشد بطوری که دانشمندان تاکید می کنندپسته باعث افزایش میزان محتوی باکتری مفید ( برویوتیک) در رورده می شود ( پسته زمینه خوبی را برای عملکرد روده بزرگ فراهم می کند)


فایده پسته در تقویت قوای جنسی



بررسی که پژوهش گران دانشگاه اتاتورک انجام دادند، تایید نمود که خوردن پسته باعث افزایش توانایی جنسی مردان می شود به طوری که دانشمندان خوردن چند عدد پسته به صورت روزانه و به مدت سه هفته را برای رهایی از مشکل ناتوانی جنسی توصیه کردند. نتایج این پژوهش افزایش میزان میل جنسی و احساس خوشی و راحتی در کسانی که پسته می خورند را تایید می کند.

 
فایده پسته برای لاغری


دکتر یک خانواده امریکایی خانم ” کریستی لیونگ ” می گوید که پسته به رغم دارا بودن کالری های بالا دارای بسیاری از فیبرهای غذایی و چربی های غیر اشباع شده است که باعث احساس سیری بمدت طولانی می شود. لیونگ خوردن پسته را به عنوان یک میان وعده غذایی سفارش می کند. پژوهشی که در سال ۲۰۱۲ انجام شد، تاکید کرد که خوردن اجیل ها بصورت منظم و متعادل موجب افزایش آشکار میزان سلامتی و کاهش وزن می شود. نتایج این پژوهش حاکی از آن است که خوردن پسته باعث افزایش میزان کلسترول مثبتHDL می شود. دانشمندانی که این پژوهش  را  در دانشگاه لویزیانا انجام دادند تاکید کردند که اجیل ها و  از جمله پسته باعث کاهش وزن می شود. این پژوهش نشان داد خوردن پسته باعث کاهش میزان۵% مشکلات متابولیک در میان کسانی می شو د که آن را مصرف می کنند.

 
فایده پسته برای مغز


پسته دارای مقدار زیادی ویتامین B6 است که تاثیرات زیادی در سیستم عصبی دارد و باعث رسیدن اسید امینه ها به مغز می گردد که این امر نقش مهمی در تشکیل مایلین دارد که سیستم عصبی را در پذیرش و ترجمه پیامها و سیگنال های مغزی با سرعت بالا  یاری می کند.
علاوه برآن پسته باعث ایجاد سیروتنین ، ادرینالین و اندرفین و اسید امینه گاما بیوتریک می شود که موجب کاهش نوسانات عصبی در تمام نقاط سیستم عصبی می گردد. بسیاری از مزایای تغذیه ای دیگر نیز در پسته وجود دارد،یک مطالعه اخیر به منظور ارزیابی درمان صفراء توسط پسته در طب سنتی اردن انجام شد، و نشان داد که به طور چشمگیری بیماری های صفراء در موشها با تزریق اب پسته کاهش یافته است.


مضرات پسته


پسته چربی زیادی دارد، بنابراین برای معده مناسب نیست و کسانی که معده ضعیفی دارند باید آنرا بازردآلو بخورند ضمنا مغز پسته گرم و خشک است و خوردن زیاد آن باعث گرمی بدن و کهیر و بروز دانه های قرمز رنگ در پوست می شود . برای رفع گرمی و خشکی آن باید سرکه انار ترش و یا برگه زردآلوی ترش مصرف نمود. باید توجه داشت افرادی که مبتلا به نارسایی کبد هستند، مبتلایان به نقرس، دیابت و ناراحتی های کلیه باید از خوردن پسته خودداری کنند.

 

در این راستا شرکت بازرگانی همراهان پیشرو تجارت یکی از صادر کنندگان با تجربه در زمینه صاردات پسته به کشورهای مختلف بالخصوص کشور ترکیه می باشد.