شرکت بازرگانی همراهان پیشرو تجارت

   

زعفران طلای سرخ ایران


زعفران از کلاله گل زعفران به دست می‌آید به طوری که تقریبا از هر هزار گل زعفران، حدود ۱۰گرم زعفران حاصل می‌شود. در ایران معمولاً زعفران تولیدی به چهار نوع تقسیم بندی می شود:
1.   زعفران نگین : این نوع از زعفران از لحاظ نسبت خامه بمانند زعفران پوشال است اما دارای بافت درازتر و ضخیمتر ازآن است و قدرت رنگ آن حدود ۲۵۰ UPS  یا بالاتر می باشد اما از لحاظ زیبایی و حجم بسیار منحصر بفرد است.
2.  زعفران سرگل : این نوع زعفران کاملا خالص بوده و به همراه نرمه زعفران که بدون خامه است همراه می باشد .قدرت رنگ این زعفران بسیار بالا می باشد (بالای ۲۵۰ UPS )
3.  زعفران پوشال : این نوع زعفران شامل رشته هایی با ۳-۲ میلی متر خامه می باشد .قدرت رنگ این نوع زعفران حدود ۲۲۰UPS  می باشد .
4.  زعفران دسته یا دختر پیچ : این نوع زعفران شامل تمامی رشته های زعفران (قسمت زرد و قرمز) می باشد و بسته به نوع زعفران، شرایط برداشت و کشت مثلا خاک مقدار قسمت قرمز رنگ ممکن است بیشتر از قسمت زرد رنگ باشد .



خواص و مصارف دارویی زعفران



1.  ترکیبات موجود در عصاره زعفران میتواند میزان چربی خون را کاهش دهد.

2.  از کروسین موجود در زعفران برای درمان تشنج های عصبی و بیماری هایی چون پارکینسون استفاده میشود.

۳) زعفران خون را غنی کرده و جریان آن را تسهیل و تسریع می کند.

۴) برای درمان اختلالات عصبی مغز از جمله الزایمر و پارکینسون و اسکلروز مفید است.



 مصارف غذایی زعفران:



زعفران به دلیل جاذبه های سه گانه ( رنگ و عطر و طعم) و طبیعی بودن آن و نیز به دلیل گرایش مردم به مصرف افزودنی های طبیعی، پرمصرف ترین ادویه در جهان شناخته شده و در تهیه اغلب غذاها و خوراکی ها مانند: پنیر، کیک، دسر، ژله، بستنی، شکلات، نوشیدنی ها، سوپ، برنج و مرغ و …استفاده می شود.



از زعفران بیشتر بدانید:



هر کدام از این زعفرانها ممکن است درجه یک یا دو و مرغوب یا نامرغوب باشند و هیچیک را نمی توان به دیگری ترجیح داد. آنچه که مسلم است قدرت رنگدهی ( میزان کروسین ) و کیفیت زعفران دسته به مراتب پایین تر از انواع دیگر زعفران است، همینطور از نظر روش خشک کردن چون با تاخیر خشک می شود و در واقع بخشی از قدرت رنگدهیش را در طول فرآیند خشک کردن از دست می دهد کیفیت پایین تری دارد قدیمى‌ترین اسنادى که از مصرف زعفران بر جاى مانده مربوط به دوران شاهان هخامنشى است که بر روى کتیبه‌ای از آن دوران مقدار زعفران مصرفى دربار چیزى در حدود یک کیلوگرم نوشته شده زعفران کاربردهای گوناگونی دارد که مصارف عمده ی آن شامل غذایی و دارویی و شیمیایی (صنعتی)است.

زعفران به علت دارا بودن مواد تلخ موجب سهولت هضم غذا می‌شود.تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که‌ ترکیبات فعالی چون Crocin , Crocetin و انواع دیگری از کارتنوئیدها در زعفران وجود دارند که می‌توانند حالت توموری بافت‌ها را کاهش دهند و خاصیت ضد سرطانی دارند و نیز می‌توانند میزان چربی سرم خون را کاهش داده و از ایجاد حالت هیپولیفمیک (hypolipemic) در سرم خون جلوگیری کند. همچنین از زعفران در درمان دامنه وسیعی از اختلالات جسمی مانند زکام، نفخ، سوء‌هاضمه، یرقان، هپاتیت، اسپاسم و دیابتو … و نیز به عنوان یک ماده اشتهاآور، نشاط‌آور، محرک معده و … استفاده می شود.



مصارف صنعتی:

از زعفران در صنعت برای رنگ آمیزی ابریشم و نخ … استفاده می‌شود.


 ترکیبات شیمیایی:

رنگ زعفران مربوط به ماده‌ای به نام کروسین است که در آن وجود دارد. پیاز زعفران سمی است و مصرف بیش از حد آن برای حیوانات کشنده است.


 نگهداری:


زعفران باید دور از نور ورطوبت بوده وبهتر است که درظروف شیشهای یا فلزی دربسته نگهداری شود.باتوجه به اینکه اسانس زعفران قابل تبخیر شدن است ،درصورت نگهداری در محیط باز ،از اثرات داروئی و مرغوبیت آن کاسته می شود.



خواص و فواید دیگر زعفران:


خوردن چای زعفران باعث هضم غذا می‌شود. اثر مسکن درد دارد.  قاعده‌آور است و باعث تحریک اعصاب می‌شود.زعفران خون ساز است و گردش خون را آسان می‌سازد .مصرف زعفران خونریزیهای بعد از زایمان را از بین می‌برد قوای جنسی را تقویت می‌کند. کبد را تصفیه و قوی می‌سازد سرفه را رفع و اثر مفید روی درمان برونشیت دارد. کلیه و مثانه را پاک می‌کند. آرام بخش و خواب‌آور است. زعفران ضد تشنج است گاز معده را برطرف می‌کند و ادرار آور است . اگر می‌خواهید همیشه شاد و خندان باشید زعفران بخورید.


زعفران و هنر:


در فرش های ابریشمین که با رنگهای طبیعی توسط استادان بزرگ ایران از قرون مختلف بافته شده و به اقصی نقاط دنیا رفته وشهرت جهانی دارند، از زعفران به عنوان یک رنگ طبیعی و با ثبات استفاده گردیده،  همینطور در کتب خطی  و در خوشنویسیهای مختلفی که استادان این هنر آن را انجام داده اند از زعفران به عنوان یک مرکب یا جوهر ارزشمند و بادوام استفاده شده است.


تجارت زعفران:


براساس آمارهای سازمان خواروبار جهانی (فائو)، میزان تولید زعفران در جهان حدود ۲۱۰ تن است که براساس آمارهای سازمان خواروبار جهانی (فائو)، میزان تولید زعفران در جهان حدود ۲۱۰ تن است که ایران با تولید سالیانه ۱۸۴ تن ، حدود ۸۱ درصد زعفران جهان را به خود اختصاص داده است واسپانیا با ۱۲ درصد تولید جهانی پس از ایران در رتبه دوم قرار دارد.



تقلب در فروش زعفران:


چون زعفران بسیار گران قیمت می‌باشد، از قدیم سوداگران حقه باز در آن دستکاری می‌کردند که گاهی مجازات تقلب در زعفران حکم اعدام بوده ‌است. مهم ترین تقلبی که به عنوان زعفران صورت می‌گیرد گل رنگ می‌باشد که شباهتی به زعفران دارد و می‌تواند ایجاد رنگ زرد کند. گاهی برای اضافه شدن وزن به آن روغن یا آب نبات و عسل اسپری می‌کنند. بهترین نوع زعفران زعفرانی است که به آن دختر پیچ می‌گویند یعنی صد درصد  طبیعی است و  سر ریشه دست نخورده‌است مانند رشته‌ای  نخ قرمز است که پایین آن سفید و نیمه بالای آن قرمز است.



راه های شناسایی زعفران تقلبی:


تارهای زعفران را بین کاغذ کاهی قرار داده کمی فشار می دهیم اگر لکه چربی باقی گذاشت زعفران تقلبی است. اگر چند تار زعفران اصل را در بنزین بیاندازیم نباید بنزین را رنگین کند. . مزه زعفران اصل کمی تلخ  ولی مطبوع  و بوی آن کمی تند است.



ظاهر زعفران باید چگونه باشد؟


شکل ظاهری زعفران یکی از روش‌های شناسایی خالص بودن آن است. ظاهر این محصول شبیه میخک است؛ به گونه‌ای که پایین گیاه میله‌ای و انتهای آن دندانه دار، پهن و قیچی شکل است. همچنین رنگ زعفران باید قرمز تند باشد نه روشن و شکل کلاله‌های آن نیز  نباید براق باشد. در مجموع کسانی که این محصولات تقلبی را می‌فروشند، بسته‌بندی آن‌ها فاقد مشخصات کامل و صحیح تولیدکننده است. به همین دلیل به‌ کرات به خریداران توصیه شده تا در حین خرید از ذکر تمام اطلاعات پی آمده، در انواع بسته‌بندی‌شده از جمله: نشانی کامل کارخانه، شماره تلفن، شماره پروانه ساخت، نام و ثبت تجاری، سری ساخت یا تولید، تاریخ تولید و انقضا، وزن خالص، نوع و درجه‌بندی زعفران، علامت استاندارد، علامت تأیید وزارت بهداشت مطمئن شوند.