فواید استفاده از ظروف سفالی
تیر 30, 1398ظروف شیشه ای
تیر 30, 1398کاربرد ظرف های سفالی بیشتر برای دکوری و تزیینات می باشد. اما از ظروف سفالی لعاب دار برای پخت و سرو غذا هم میشه استفاده کرد. حتی برخی بر این باور هستن که استفاده از این ظروف برای سرو غذا موجب سلامتی افراد میشه. چون در گذشته و در فرهنگ ایرانی از ظرف های سفالی لعاب دار و منقوش برای پختن غذا بهره می بردن. همانطور که حتی امروزه هم دیزی و آبگوشت را در ظروف سفالی سرو می کنند. اما کاربرد دیگر این ظروف، استفاده از آنها در دکوراسیون منزل است.
برای آنکه سفالی که خریدهاید مدت زمان بیشتری برای شما قابل استفاده باشد به این نکات دقت کنید :
- اگر قصد درست کردن دیزی در ظرف سفالی خود را دارید، از گذاشتن آن روی حرارت تند و زیاد بپرهیزید زیرا با این کارتان نه تنها باعث میشوید ظرفتان تکهتکه شود بلکه خود را از یک دیزی لذیذ محروم کردهاید.
- پس از استفاده از ظروف سفالی به سرعت آن را بشویید زیرا ظروف سفالی خیلی زود لک مواد غذایی را به خود میگیرند.
- ظروف سفالی را میتوانید با هر نوع شویندهای بشویید جز با سفیدکنندهها؛ زیرا مواد سفید کننده باعث خورده شدن ذرات سفال شده و پس از مدتی شما ظرف دوست داشتنیتان را متلاشی شده خواهید دید.
- هنگامی که لعاب ظرفتان ترک خورد، دیگر هرگز از آن برای سرو غذا استفاده نکنید اما میتوانید به عنوان ظرف تزئینی همچنان از دیدنش لذت ببرید و شاید هم گاهی دلتان را به سوزش بیندازد.
- اگر میخواهید از ظرفی در مایکروفر یا فر استفاده کنید، بعد از ظروف پیرکس، سفال بهترین ظرف برای این منظور است.
- دقت کنید ظروف سفالیای که در مایکروفر استفاده میکنید، رنگ کورهای داشته باشند زیرا رنگهای غیرکورهای در مایکروفر ایجاد جرقه کرده و در فر میسوزند و تغییر رنگ میدهند.
- اگر برای پخت غذا از ظروف سفالی بدون لعاب استفاده میکنید، حتما آنها را با برس بشویید زیرا منافذ سفال بدون لعاب، با اسکاچ یا ابر تمیز نمیشوند.
*اگر ظرف سفالی شما دارای زاویههایی است که شمارا هنگام شستوشو دچار مشکل میکند. نگران نباشید. به وسیله شیشه شو به راحتی میتوانید به این گوشههای
دست نیافتنی راه پیدا کنید.
*برای شستن ظروف سفالی از اسکاچ به هیچ عنوان استفاده نکنید زیرا بعد از مدتی ظرف شما خش برمیدارد.
*ظروف سفالی به دلیل لعابی که روی ظرف داده میشود، هنگام شستوشو لیز میشوند. مراقب باشید از دستان شما نیفتد.
*در موادی که لعاب را تشکیل میدهند، مقداری سرب وجود دارد که در محصولات دستساز بیشتر است. پس، از سرو غذاهای داغ در اینگونه ظروف بپرهیزید.