هنر فلز
تیر 29, 1398
فواید استفاده از ظروف سفالی
تیر 29, 1398
نمایش همه

سفال چیست ؟

به گل شکل گرفته و پخته شده که تزئین ندارد، سفال می‌گویند. از سفال کمتر به عنوان وسایل کاربردی مانند لیوان و بشقاب و… استفاده می‌شود بلکه بیشتر به شکل گلدان، کوزه (چون سفال آب را خنک نگه می‌دارد) یا ظروف پخت غذا (مثل دیزی) استفاده می‌شود
ظروف سفالی خام توسط کارگاه های تولید انبوه سفال و یا کارگاه های خصوصی تولید می شود . این ظروف به صورت خام تولید و بعدا طی فرایند هایی رنگ آمیزی و لعاب دار می شوند. تولید سفال های منقوش و رنگی انبوه توسط کارگاه ها و در کوره مخصوص انجام می شود . اما در بعضی مواقع هنرمندها هنر خودشان را به روی این ظروف ایجاد میکنند . که در این حالت بیشتر به صورت دکوری، کادو و هدیه استفاده میشود. رنگ مناسب برای رنگ آمیزی سفال، رنگ اکریلیک هست. برای ایجاد خاصیت ضد آب و قابل شتشو شدن این آثار از تثبیت کننده ها استفاده می شود. ظروف سفالی بستر مناسبی برای ایجاد کارهای هنری توسط هنرمندان است . انواع سفال ها شامل کوزه ها و بشقاب های مربع و گرد تولید و به بازار عرضه می شود.
در ضمن سفال یکی از بهترین ظروف برای نگهداری غلات و برنج است چون خنک است و به خاطر منافذی که در بدنه‌اش دارد، هوا به راحتی می‌تواند درون آن جریان داشته باشد و مانع از عرق کردن ظرف شود. حتما مادربزرگ‌هایمان را به یاد داریم که از کوزه‌های سفالی برای نگهداری روغن و خرما و آرد استفاده می‌کردند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *