ظروف برنجی دارای بدنه ای از جنس آلیاژ برنج (ترکیبی از مس و روی) هستند و استفاده از آن ها در طب سنتی به شدت توصیه می شود. در گذشته ظروف برنجی عمدتا قاشق، کتری و سماور بودند ، اما امروزه به دلیل رنگ جذاب و بدنه درخشان این محصولات می توان آن ها را در قالب ظروف دکوری و زینتی نیز خریداری کرد.
ظروف برنجی عمدتا به دو گروه اصلی تقسیم می شوند :
- ظروف برنجی اصل : که دارای بدنه ای تماما از جنس آلیاژ برنج هستند و طبخ غذا در آن ها می تواند باعث جذب روی شود.
- ظروف دارای روکش برنجی : که در اصل دارای بدنه ای از جنس سایر فلزات هستند و روی آن ها لعابی از آلیاژ برنج کشیده شده است. برای تشخیص چنین ظروفی کافیست آهنربا را به بدنه آن ها نزدیک کنید و یا از طریق خراشیدن سطح بدنه، ضخامت روکش برنجی روی آن را مشخص نمایید.